Mindfulness Weekend aan de Hei

Mindfulness Weekend aan de Hei13 Jul 15:00 - 15 Jul 15:00 - Hilversum
Culturele Buitenplaats Hoorneboeg

Route
More info

Mindfulnessweekend aan de Hei
In samenwerking met Happy Soul Travel en Buitenplaats De Hoorneboeg aan de hei in Hilversum geeft Sabine van der Post Mindfulness weekenden. Na 20 retreats in Spanje geeft Sabine nu haar eerste retreat in Nederland, een primeur! Een weekend in de natuur op een unieke plek, waar je echt de innerlijke rust en ruimte gaat ervaren in een rijk programma van meditaties, teachings, (stilte)wandelingen, sessies bij het vuur, maar ook genoeg me-time en natuurlijk heerlijk vegetarisch eten!

Mindfulness leert je mentaal pauzeren en je aandacht verschuiven uit alleen het denken naar een breder, rijker bewustzijn.

Wees welkom!
Verdiep je mindfulness training of maak een (her) start!Locatie - Het landgoed
De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is op dit moment in volle gang en we kunnen jullie nu al vertellen dat het echt schitterend wordt. Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommocatie
De twee boerderijen waar we onze mindfulnessweekenden gaan houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Beide boerderijen kijken uit over de weidse hei en liggen aan een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijk lichte meditatieruimte, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een spa met sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer!

Begeleider
Sabine van der Post is partner bij Mindfulbizz en is een ervaren mindfulness trainer. Al jaren geeft zij mindfulnessweken, -trainingen en workshops in binnen- en buitenland. Zowel voor particulieren als het bedrijfsleven. Ook is zij verbonden als mindfulnesstrainer aan De Nieuwe Yoga School en Thrive Studio.

Sabine omschrijft mindfulness als iets dat veel meer is dan alleen een techniek. Veel meer een way of life: “Mindfulness leert je schakelen naar innerlijke rust, ruimte. Het leert je loslaten van gehechtheid aan ego zonder dit deel van jezelf weg te duwen. Mens zijn. Vertrouwen. Het wakker worden uit de automatische piloot. Wakker worden uit het zoeken en najagen van geluk en het vermijden van ongemak, pijn en angst. Leren ontspannen. Dit geeft je verbinding met jezelf en je omgeving. Het perspectief vanwaaruit je ziet dat kansen of oplossingen ontstaan en mogelijkheden zich op natuurlijke wijze aandragen. Als je ontdooit in het moment en voelt wat er hier en nu is. Bewust je aandacht leren richten. Train je geest, train je brein om je leven werkelijk te beleven.”

Mindful zijn gedurende je dag vraag om regelmatige training in de vorm van meditatie, waar je dit weekend alle ruimte voor hebt. Het belooft een prachtige combinatie te worden van meditatie, trainingen, stilte, oefeningen, het zijn in de natuur, sharings bij het vuur en tijd voor jezelf. Je gaat aan de slag met de vraag: Waar sta ik nu? Je zult nieuwe inzichten krijgen en doorvoelen wat je patronen zijn. Dan komt er ruimte voor bevrijding.

Richtlijn Programma:

Vrijdag
Aankomst vanaf 15.00 uur - thee/koffie & sweets
16.30 uur - Teaching & meditatie
19.00 uur - Diner
20.00 uur - Meditatie
21.00 uur - Vuurplaats/Binnenplaats verbinding
22.00 uur - Good Night

Zaterdag - Stiltedag
07.00 uur - Mindful bewegen & meditatie
07.45 uur - Thee & fruit
08.00 uur - Stille mindful wandeling bos en heide
09.30 uur - Ontbijt & vrije/reflectie tijd ( stilte )
13.00 uur - Lunch
14.00 uur - Teaching & meditatie + enquiry
16.00 uur - Thee & vrije tijd ( stilte )
19.00 uur - Diner
20.00 uur - Meditatie
21.00 uur - Vuurplaats/Binnenplaats verbinding
22.00 uur - Goodnight

Zondag
07.45 uur - Thee en fruit
08.00 uur - Stille mindful wandeling bos en heide
10.00 uur - Ontbijt
11.00 uur - Teaching & meditatie + enquiry
13.00 uur - Lunch
14.00 uur - Meditatie & reflectie
15.00 uur - Vertrek naar huis
Het programma vind zoveel mogelijk buiten plaats. Meditaties zijn zit, lig, beweeg, loop en staande mindfulness meditaties en visualisaties.

DATA:
ZOMER 2018 13-15 juli
START NIEUW JAAR 2019 11-13 januari 2019

PRIJS
Eenpersoonskamer €550,-
Tweepersoonskamer €450
Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..
Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc. In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Vergoeding zorgverzekeraar Mindfulness
Zorgverzekeraars vergoeden steeds vaker Mindfulnesstraining. Sabine heeft is gecertificeerd via de VMBN met registratienummer 20171097. Vraag bij je zorgverzekering of je deze retreat (deels) kunt declareren.

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit lamdgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Transport
Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Boek via Sabine sabine@blancday.com – 06.34.22.69.72 . Meer informatie vind je op website www.mindfulnessreis.nl


Past Events

Mindful Weekend 'Compassie & Beeld'

29 Jun 17:00 - 01 Jul 16:00 29 Jun 17:00 - 01 Jul 16:00 - Hilversum Hilversum
Culturele Buitenplaats Hoorneboeg Culturele Buitenplaats Hoorneboeg
Van vrijdagmiddag 29 juni tot zondagmiddag 1 juli. Een zomers inspiratieweekend op de Hilversumse hei, voor iedereen die op adem wil komen en nieuwsgierig is naar de combinatie...   More info


© 2019 Siguez